Längtar du också efter mer inspiration från Medelhavet?

Om några veckor sätter vi oss äntligen på tåget söderut igen. Längtan är väldigt stor efter det där azurblåa havet, att höra vågorna rulla och rassla mot stranden, den mjuka kvällsvinden när solen sedan går ned.

Det känns som en evighet sedan vi hastigt fick sätta oss på flyget och åka hem när Europa stängde ner i mars. Vi har klarat hela coronaperioden fint och Sverige är fantastiskt, men lite svalt är det allt i år. Vi har avvaktat för att se hur olika länder agerar, om och när det blir klusterutbrott. Hittills verkar det ok, UD har släppt sin avrådan till många länder. Vi är friska och inte i riskgrupp, så vi har bestämt oss, vi vågar åka.

Hälsa på i vingårdarna

Vinskörd på Domaine Rabiega
Vinskörd på Domaine Rabiega

Den här gången kan vi knappt bärga oss för att hälsa på hos Yohan på Domaine Rabiega, det äventyret är så outsägligt spännande. Uppmärksamheten över att Vin & Sprits gamla vingård fått svenska ägare igen har varit mycket stor. Det faktum att vinmakaren Lars Torstensson kommer tillbaka i celebert sällskap med tvåstjärniga Aloë minskar ju inte direkt förväntningarna. Kanske vi kan också få plocka en och annan druva?

Hemma i Nice och mot Languedoc

Bästa utsikten i Nice foto Maria Unde Westerberg
Bästa utsikten i Nice foto Maria Unde Westerberg

Vi längtar kanske allra mest hem till vårt toleranta Nice och alla vänner där. Men vi ska också göra en tur västerut. Stannar helt säkert till hos Linnea och Sussi på Hotel du Soleil och tänkte sedan ägna någon vecka åt Languedoc och Occitanien. Nu har jag lärt mig så mycket om den regionen där att jag måste kolla in närmare. Marseillan och Pezenas, och katarslotten Peyrepertuse med flera, Caracassonne och kanske cykla längs Canal du Midi. Plus förstås besöka Bruno Ohlzon vingården på hans vingård Escapat, som jag skrivit för i flera månader redan.

Peyrepertuse från Escapat magazine
Katarslottet Peyrepertuse från Escapat magazine
Cykla kring Escapat
Cykla kring Escapat

Längtar du också efter mer Medelhavsinspiration?

Förutom vår excellenta bok Rivieran inom räckhåll finns fortfarande temanumret om Medelhavet från @vagabondmagasin att köpa i butik. De har alltid fina resereportage och du har väl inte missat deras inspirerande podd? Där jag var premiärgäst i första avsnittet:)  Jag är själv också mycket förtjust i boken Ta tåget, som deras tågredaktör @Perjandersson skrivit. Som en odyssé över tågets och till exempel även tidens historia, om möten på tåg man minns för evigt och mycket mer.

Reseinspiration
Reseinspiration

I fina tidningen Rivieranytt från @rivieraklubben finns en stor guide till en mängd hemliga badställen i hela området runt Rivieran och @alltomresor har just nu ett snyggt knäck om Frankrikes blå kuster.

Längre artiklar hittar du också alltid på här på min blogg withinreach.se och hos min kollega Kristina Svensson på tomatsallad.nu.

Med näsan mot fönstren foto Maria Unde Westerberg
Med näsan mot fönstren foto Maria Unde Westerberg

Dina bästa tips? Kommentera gärna!

Snart är vi på väg och jag ägnar en stund varje dag åt att grotta ner mig i olika rutter tågbyten genom Europa. Kanske en natt på hotell är bättre än nattåg? Gourmetlunch i Lyon även om det blir vid stationen, eller i älskade Paris inklusive un petit verre på Le Train Bleu på Gare de Lyon? Så många underbara val. Vad är ditt bästa tips just nu? Kommentera gärna här på bloggen!

Boken finns att köpa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Och att låna på många bibliotek! Gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll

Bon voyage?

#rivieraninomräckhåll #franskarivieran #runtantibes #withinreach #vagabondmagasin #alltomresor #rivieraklubben #rivieranytt #tågsemester #togrejser

Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad. 

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

4 svar på ”Längtar du också efter mer inspiration från Medelhavet?”

    1. Eller hur, det finns så mycket spännande att kolla in där! Jag har ju skrivit några artiklar redan, på taggen Escapat här på sidan:)

  1. Ser mycket fram emot att följa era äventyr längs vägen. Det låter som ett ambitiöst upplägg med många fina stopp. Jag är särskilt nyfiken på att läsa era rapporter från vingårdsbesöken. Jag kommer också att resa men först ska jag bli klar med nuvarande projekt så att det inte blir en surdeg av det.

    1. Tack det samma Kristina, vingårdar och Härjedalsgårdar blir en bra kombo för oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.